Õuna-halvaakook
Taigen
225 g võid
120 g suhkrut
2 muna
5 dl jahu
Täidis
700 g hapukaid õunu
200 g halvaad
Katteks
2 sl suhkrut
1 muna
2 sl piima
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad ja vahusta kohevaks massiks. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Keera taigen kilesse ning lase külmikus seista.Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta.Rulli 2/3 taignast õhukeseks ning suru ettevalmistatud koogivormi põhja ning äärtele. Lao õunaviilud ja halvaa kihiti taignale. Järelejäänud taigen rulli koogivormi suuruseks ja tõsta täidise peale. Pintselda muna–piimaseguga ja puista üle suhkruga.Küpseta 40–45 min temperatuuril 180° C.
selle retsepti haakisin terevisooni Allanilt
225 g võid
120 g suhkrut
2 muna
5 dl jahu
Täidis
700 g hapukaid õunu
200 g halvaad
Katteks
2 sl suhkrut
1 muna
2 sl piima
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad ja vahusta kohevaks massiks. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Keera taigen kilesse ning lase külmikus seista.Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta.Rulli 2/3 taignast õhukeseks ning suru ettevalmistatud koogivormi põhja ning äärtele. Lao õunaviilud ja halvaa kihiti taignale. Järelejäänud taigen rulli koogivormi suuruseks ja tõsta täidise peale. Pintselda muna–piimaseguga ja puista üle suhkruga.Küpseta 40–45 min temperatuuril 180° C.
selle retsepti haakisin terevisooni Allanilt
0 Comments:
Post a Comment
<< Home