Kukeseenepirukas
150 g võid
3 dl riivitud kõva ja tugevamaitselist juustu (nt. Campanello)
2 dl jahu (võib olla täistera nisujahu)
1 dl vett
300 g hakitud seeni (värskena praetavaid või leotatud soolaseeni)
100 g suitsupeekonit
1 sibul
1 sl jahu
1.5 dl piima
200 g kreemjat toorjuustu maitserohelisegajahvatatud
valget pipart
(2 muna, kui eesmärgiks on vähem kreemine ja paremini koos püsiv täidis)
Sega riivjuust, jahu ja vesi toasooja või hulka. Vooderda pirukavorm tainaga ja pane külma.Puhasta seened (värsked seened kuivalt!) ja tükelda. Haki sibul ja tükelda peekoniviilud. Prae pannil peekonit, lisa seened ja sibul, prae kuni niiskus seentest aurustub. Sega hulka jahu. Kalla pannile piim ja kuumuta korralikult segades, kuni segu pakseneb. Hauta 5 minutit.Keera kuumus maha. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta ja lase jahtuda. Jahtunud segusse võid soovi korral lisada paar lahti klopitud muna.Küpseta pirukapõhja 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit. Tõsta täidis pirukapõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit.Serveeri toorsalatiga, soojalt või külmalt.
ja jälle käisin Thredahlialt copymas
3 dl riivitud kõva ja tugevamaitselist juustu (nt. Campanello)
2 dl jahu (võib olla täistera nisujahu)
1 dl vett
300 g hakitud seeni (värskena praetavaid või leotatud soolaseeni)
100 g suitsupeekonit
1 sibul
1 sl jahu
1.5 dl piima
200 g kreemjat toorjuustu maitserohelisegajahvatatud
valget pipart
(2 muna, kui eesmärgiks on vähem kreemine ja paremini koos püsiv täidis)
Sega riivjuust, jahu ja vesi toasooja või hulka. Vooderda pirukavorm tainaga ja pane külma.Puhasta seened (värsked seened kuivalt!) ja tükelda. Haki sibul ja tükelda peekoniviilud. Prae pannil peekonit, lisa seened ja sibul, prae kuni niiskus seentest aurustub. Sega hulka jahu. Kalla pannile piim ja kuumuta korralikult segades, kuni segu pakseneb. Hauta 5 minutit.Keera kuumus maha. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta ja lase jahtuda. Jahtunud segusse võid soovi korral lisada paar lahti klopitud muna.Küpseta pirukapõhja 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit. Tõsta täidis pirukapõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit.Serveeri toorsalatiga, soojalt või külmalt.
ja jälle käisin Thredahlialt copymas
0 Comments:
Post a Comment
<< Home