Aprikoosivormiroog 10 portsjonit
Vormi põhi
15 g võid
2 purki (425 g) konserveeritud aprikoose
Taigen
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 purk (1 1/2 dl) creme fraiche´d
1 dl koort või aprikoosikonservivedelikku
1 dl nisujahu
1 dl mandlijahu
Peale
2 spl fariinisuhkrut
(mandipuru)
Kuumuta ahi kuni 200kraadini. Määri pirukavorm võiga ja tõsta selle põhja poolikud aprikoosid, millest vedelik välja nõrutatud.
Sega creme fraiche ja aprikoosivedelik (kui koor ei sobi, siis kasuta vaid aprikoosivedelikku) Vahusta munad. Lisa suhkur ja jätka vahustamist, kuni vaht muutub valgeks. Lisa vedelik, jahu ja mandlijahu. Vala segu vormi aprikooside peale. Raputa vormi pinnale fariinisuhkurt.
Küpseta ahju keskel umbs 25 minutit või kuni pind on ilus kollane. Pakun vormiroga soojalt koos külma vaniljekastmega.
15 g võid
2 purki (425 g) konserveeritud aprikoose
Taigen
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 purk (1 1/2 dl) creme fraiche´d
1 dl koort või aprikoosikonservivedelikku
1 dl nisujahu
1 dl mandlijahu
Peale
2 spl fariinisuhkrut
(mandipuru)
Kuumuta ahi kuni 200kraadini. Määri pirukavorm võiga ja tõsta selle põhja poolikud aprikoosid, millest vedelik välja nõrutatud.
Sega creme fraiche ja aprikoosivedelik (kui koor ei sobi, siis kasuta vaid aprikoosivedelikku) Vahusta munad. Lisa suhkur ja jätka vahustamist, kuni vaht muutub valgeks. Lisa vedelik, jahu ja mandlijahu. Vala segu vormi aprikooside peale. Raputa vormi pinnale fariinisuhkurt.
Küpseta ahju keskel umbs 25 minutit või kuni pind on ilus kollane. Pakun vormiroga soojalt koos külma vaniljekastmega.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home