My Photo
Name:
Location: Saku, Estonia

Tuesday, May 27, 2008

Teistmoodi ahjukana

Mandlite asemel võid kana sisse panna ka metspähkleid või peenema maitse saamiseks pistaatsiapähkleid
Ligikaudu 6 portsjonile
1 kana
0,5 pakku piparkoogimaitseainet
3 õuna
1 peotäis musti ploome
0,5 klaasi mandleid
sool
must pipar
1. Pese kana ja maitsesta see piparkoogimaitseaineseguga – määri segu nii kana peale kui ka sisse.
2. Poolita õunad ja pane koos mandlite ning mustade ploomidega kana sisse.
3. Aseta kana küpsetuskotti ja jäta maitsestuma. Küpsetamisega alusta järgmisel päeval.
4. Aseta kana küpsetuskotiga mingile alusele või vormi ja pane ahju küpsema. Küpseta kana tund aega 175 kraadi juures ja siis veel pool tundi 90 kraadi juures.
5. Serveeri koos mahedamaitselise risotoga, mis on valmistatud näiteks köögiviljapuljongi baasil.

Kana asemel võid sarnaselt teha ka piparkoogimaitselist parti. Eelista kõvemaid ja hapukamaid õunu, mis annavad rohkem maitset.

Angelica nõuanne: Et kana ahjus ära ei kuivaks, kasuta alati küpsetuskotti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home