My Photo
Name:
Location: Saku, Estonia

Monday, March 03, 2008

Quishe forelli ja brokoliga

Quiche forelli ja brokoliga".Angeelika Kang, Monika Kelle "Juusturaamat" lk 52
Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
1 tl soola
2 sl külma vett
Täidis:
300 g forellifileed ( lõhe)
soola ja musta pipart
100 g krevette (kasutasin neid, mis on soolvees)
1 väiksem brokoli
3 muna
3 dl vahukoort
1 küüslauguküüs
100 g juustu
hakitud murulauku

Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika forellifilee kuubikuteks. Lõika brokoli õisikuteks ja auruta või keeda 1 minut. Sega omavahel munad, koor, sool, pipar, purustatud küüslauguküüs, riivitud juust ja hakitud murulauk. Rulli tainas jahusel laual ümmarguseks kettaks, mis on vormist 10 cm suurem. Tõsta tainas pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta põhja 250 kraadises ahjus 7-10 minutit. Aseta eelküpsetatud põhjale forellikuubikud ning maitsesta need soola ja pipraga. Aseta peale ka krevetid ja brokoliõisikud. Vala üle muna-kooreseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25 minutit.(soolaga tasub olla tagasihoidlik, kuna juust ja krevetid on niigi juba soolased)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home