My Photo
Name:
Location: Saku, Estonia

Wednesday, October 11, 2006

Kanatiivad külma ja kuuma kastmega.

1 kg terveid kanatiibu või pooltiibu
3-4 küünt küüslauku
0.3 dl õli
1 tl soolanäpuotsaga cayenne'i pipart

Külm kaste:2 dl Helmann's majoneesi
1-2 spl mahedat sinepit (nt. Meira)

Kuum kaste (umbkaudsed kogused, olenevad tootest):
0.5 dl fariinsuhkrut
0.25 dl sojakastet
0.25 dl õli
1 väike ananassikonserv ja/või mõnd haput mahla (sidrun, apelsin, ananass).
1 keskmine sibul
1 tl ingveripulbrit
3 cm Põltsamaa sinepit, tuubist
1 spl kastmepaksendajat (või vastavalt pakil olevale õpetusele)

Terved tiivad poolitada ülemisest liigesest, pooltiivad asetada niisama suuremasse kaussi. Tiivad segada korralikult õli, purustatud küüslaugu ja maitseainetega. Jätta maitsestuma ja valmistada kastmed.Tiivad võib maitsestuma jätta ka mõned tunnid varem ja valmistada soe kaste tiibade küpsemise ajal.Külma kastmega on lihtne, see tuleb lihtsalt kokku segada ja külmikusse oma korda ootama panna.Sooja kastme jaoks purustada sibul köögikombainis ja kuumutada õlis klaasjaks, mitte pruunistada! Keerata kuumus madalamaks ja lisada suhkur. Segada läbi ja lisada ühtlaseks püreestatud ananassikonserv ja soovi korral mõnd haput mahla või valget veini. Maitsestada ingveri ja sinepiga, lisada sojakaste ja maitsta. Vajadusel korrigeerida maitset. Paksendada maisitärklise või kastmepaksendajaga ja keeta vaiskelt veel paar minutit. Kanatiivad laduda küpsetuspaberiga kaetud plaadile nii, et nad üksteise vastu ei puutuks. Küpsetada 250 kraadi juures naha krõbedaks muutumiseni, ca 30 minutit. Tiivad serveerida kuumalt.

Retspt on pärit Therdahlia

0 Comments:

Post a Comment

<< Home