My Photo
Name:
Location: Saku, Estonia

Friday, October 13, 2006

Puruõunad

1 kg hapusid koduaiaõunu
mõni hea spl fariinsuhkrut
ohtralt kaneelimõned
õhukesed võiviilakad
(hakitud röstitud pähkleid, mandleid, seemneid, vms.)
100 g võidsuhkruttäistera nisujahu ja kiirkaerahelbeid (vahekorras 2:1)

Õunad koorida ja puhastada ning tükeldada võitatud ahjuvormi. Riputada üle fariinsuhkru ja kaneeliga. Laotada peale mõned võiviilakad (võib ka puru peale panna või üldse ära jätta, kui on eriti mahlased õunad). Õunte vahele puistamiseks sobivad hästi ka igasugused röstitud seemnelised ja pähklilaadsed :PPuru jaoks näppida külm kuubistatud või jahu-kaerahelbesegu ja suhkruga (viimaseid võrdsetes mahtudes) läbi. Lisada kuivaineid kuni taina asemel tekib puru. Nii lihtne see ongi.Katta õunatükid puruga ja küpsetada 225 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni puru on kuldne ja õun küps. Serveerida kuumalt või külmalt, jäätise või vaniljekastmega.

pärit on see retsept Therdahlialt

0 Comments:

Post a Comment

<< Home